Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Η ΔΕΞΙΑ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΡΑΣΟΥ απο τον ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ


Μια νουβελα εξυπνη στην συλληψη του θεματος με την λιτη αλλα συναμα τοσο πλουσια γραφη του δημιουργου αφηνει στον αναγνωστη μεγαλη ελευθερια να ανακαλυψει μονος τις διαφορετικες "ματιες" αναγνωσης
Ο  Γιαννης Μακριδακης με την τρυφερη ματια του τα πολλαπλα επιπεδα γραφης μας εδωσε ενα βιβλιο οπου το βαθος του ειναι αντιστροφως αναλογο με το μεγεθος του: 140 σελιδες  αλλα με εκπληκτικο βαθος! οπως γραφτηκε στις "Ψηφιδες"

Εγραψε ο κ. Ραπτοπουλος," και οπως το ολιγοσελιδο βιβλιο βαδιζει προς το τελος του,ενω αισθανεσαι τη γαληνια μελαγχολια του πρωταγωνιστη να σε διαποτιζει,λυτρωνοντας σε απο τα περιττα σου βαρη ,πανω που εχεις γλυκαθει,συνειδητοποιεις το τρομερο:αυτος ο ερημιτης ειναι ενας απο εμας, η ζωη του και η αγωνια του  να μη μεινει μονος,δεν διαφερουν και πολυ απο τις δικες μας,ειμαστε ολοι πια μοναχικοι μοναχοι.Η τεινουμε,κινδυνευουμε να γινουμε οπου ναναι, για αυτο και αναγνωριζουμε στο προσωπο του Βικεντιου κατι τοσο οικειο.Με αλλα λογια,κουβαλαμε και εμεις στη δεξια τσεπη του κοσμικου μας ρασου αυτο που μας δινει δυναμη να συνεχιζουμε,να προχωραμε παρακατω" 

O κ. Μανος Κοντολεων εγραψε: τα απλα και μεγαλα δεν προσπαθεις να τα αναλυσεις απλως σημειωνεις τη χαρα σου που τα γευτηκες και εγω απλα ρωτω...μπορει κανεις να γραψει τοσο ομορφα για κατι τοσο απλο? Ο Γιαννης Μακριδακης μπορει! Μολις το κατορθωσε..εγραψε ενα βιβλιο που θα σας αγκαλιασει και θα το αγκαλιασετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σαν γλυκο του κουταλιου